Budeme potrebovať:
- 250 g hladkej múky ( kľudne použite aj špaldovú)
- 250 g masla ( aj Hera)
- 250 g bryndze
- 1 čl soli
- 1 žĺtok
Na ozdobenie:
1 bielok na potretie
ľanové semiačka
mak
slnečnicové alebo sezamové
Všetky ingrediencie spolu zamiesime. Na doske vyvaľkáme na cca 5 mm a vykrojíme obľúbené tvary, potrieme bielkom a posypeme. Pečieme na 180 °C do zlatista.
4 komentáre:
Tinka s tvarohom ich robím aj ja a vbec som nevedela, že pôvodný recept je s bryndzou. Musím ich vyskúšať. Všetko dobré v novom roku. Andrea
Veru Andrejka :-) a sú dobré oba recepty, Ďakujem za želanie, a podobne aj Tebe
Woooou, to bude niečo pre mňa...ja radšej slane. Tvoje vyzerajú fantasticky som zvedava ako sa podaria mne. Ďakujeem za receptík, píšem.
Tento receptík poznám a možem ho vrelo odporučiť :-) Maťka vo Vašom podaní sú nádherné
Zverejnenie komentára