Budeme potrebovať :
- 200g tmavej horkej čokolády
- 150g masla
- 200g práškového cukru (kľudne aj menej ak máte sladkú čokoládu )
- 6 žĺtkov
- 6 bielkov
- 100g múky
Maslo s cukrom a so žĺtkami vymiešame do peny, pridáme polámanú čokoládu roztopenú vo vodnom kúpeli ( nahradiť ju kakaom je normálne zločin :-))) )a miešame až do zhustnutia. Nakoniec postupne pridáme múku a tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Cesto nalejeme do tortovej formy, vložíme do mierne vyhriatej rúry. Pečieme asi 50 minút na 170°C . Po vychladnutí rozkrojíme korpus na polovicu ( napr.niťou) naplníme marhuľovým džemom. Polejeme čokoládovou polevou.
Ja som dala moju obľúbenú polevu z tmavej čokolády a šľahačkovej smotany.
Do torty je ale dôležité dať čokoládu ja som mala 52 %. Upečená by nemala byť vysušená , ale taká hutnejšia..... No ved ju poznáte.
Po vyšľahaní bolo cesto takéto husté. Potom som ho vyliala do formy. Ja formy nevymasťujem. Na spodok dávam papier na pečenie.
Po upečení natrieme svokrin skvelý marhuľový džem :-)
A po stuhnutí nakrájeme a dáme na tanier a ponúkneme aj hostí..... nezjeme všetko sami :-)
4 komentáre:
Matka "sacherk" mam velmi rada. Mne sa tam ziada kopcek slahacky. A este jedna otazocka, co s nami , co nemame skvely svokrin marhulovy dzem?:)
:-))) , no Adka, tak to neviem ako poriešiš svokrin džem je jedinečný :-), ale podla mňa daj kľudne aj svoj :-)
na to že to bol prvý pokus, tak sa ti pekne vydarila ... môj prvý pokus pred rokmi, nebol ani zďaleka taký pekný :))
Ďakuuujeem :-)
Zverejnenie komentára