nedeľa 13. mája 2012

Plnené cannellony

Už dlhšie mám v skrini krabicu s cannellony a nie a nie ich zúžitkovať. Dnes sa mi vôbec , ale vôbec nechcelo variť a tak som sa pustila do tohoto nenáročného jedla. Je v ňom všetko, čo máme radi - cestovina, mleté mäso, paradajková omáčka, cuketa a parmezán.


Budeme potrebovať:
- cannellony
- mleté mäsko
- strúhaná cuketa
- zmes byliniek
- vajíčko
- soľ
- lúpané paradajky ( alebo pretlak)
- bazalka
- čierne olivy 
- cesnak

- V miske zmiešate mäso, postrúhanú cuketu, vajce, bylinky, soľ, korenie, petržlenovú vňať, touto zmesou naplníte cestovinu a poukladáte na pekáčik. V druhej miske si vymiešate pretlak s bazalkou, cesnakom, a bylinkami podľa vlastnej chuti.Pridáte postrúhaný syr, pokrájané olivy a zmesou zalejete cannellony. Dáte zapiecť do trúby na cca 40 minút. Pri servírovaní ešte posypte strúhaným parmezánom, vážne dobrééé.



4 komentáre:

Martina(Dulce de Leche) povedal(a)...

hmm..taketo ja veru moozem:)

Tatiana Roller povedal(a)...

no veru, aj my taketo mozeme .-)

tina24 povedal(a)...

aj myyyy :-)))

Marianna (Halusky-in-Ireland) povedal(a)...

mnam! ja zvyknem plnit ricottou a spenatom ;o)

Printfriendly