nedeľa 11. marca 2012

Banánový chlebík - banana bread

Ostali nám dva veľké banány, ktoré už boli riadne zrelé,bolo mi veľmi ľúto vyhodiť ich a tak so sa konečne pustila do banánového chlebíka. Videla som ho aj u Viktora, ale ja som opäť stavila na svoju obľúbenú knihu Múčniky od Christy Schmedes. A voila... tu je výsledok.

 Budeme potrebovať:
- 2 zrelé banány
- 150 g mäkkého masla
- 100 g hnedého cukru
- 3 vajcia
- 1 čajová lyžička mletého zázvoru
- 250 g múky
- 1 ČL prášku do pečiva

- predohrejeme trúbu, formu si vystelieme papierom na pečenie, popučíme si vidličkou banány. Maslo s cukrom vymiešame do peny, a po jednom pridávame vajcia.Potom primiešame banány a zázvor. Poriadne premiešame. Nakoniec stierkou primiešame múku a PDP. Naplníme formu a pečieme cca 40 minút  pri teplote 170 °C.
Môžete poliať čokoládou, alebo len tak pocukrovať. Ja som podávala pokvapkané čokoládou a čerešňovou marmeládou :-) .

3 komentáre:

Maya povedal(a)...

bananovy chlebik lubim!!! piekla som par krat, strasne dobre to vonalo a chlebik vydrzal dlho cerstvy. Super receptik, Tinus!!!

Ivana povedal(a)...

I ja babánové ľúbim, krásne sa ti podaril a s tým zázvorom, mňam

tina24 povedal(a)...

ďakujem dievčatá, bol skvelý mňaaam

Printfriendly