streda 11. januára 2012

Perníkové cantuccini

Časopis Nový čas nečítam, ale pred Vianocami ma oslovilo v potravinách Vianočné číslo Nového času pre ženy, okrem skvelých medových muffín(už som ich sem dávala) ma oslovili Perníkové cantuccini.Cez sviatky som sa k nim nedostala, ale stále mi vrtali v hlave, tak som ich robila v pondelok. Sú skvelé , v kuchyni je ešte dnes vôňa medovníkov a ku káve, či čajíku sú najlepšie na svete.

Budeme potrebovať : 
- 250 g hladkej múky
- 1č.lyžička prášku do pečiva
- 190 g kryštálového cukru
- 3č.l.perníkového korenia
- 1 PL  medu
- 1 vanilkový struk
- štipka soli
- 25 g zmäknutého masla
- 2 vajcia
- 150 g lieskových orieškov


Ako na ne ?

- v miske zmiešame múku, prášok do pečiva, perníkové korenie, cukor, med, dreň zo struku, soľ. Pridáme maslo, vajcia a všetko zmiešame.Nemiesime dlho,lebo vraj cesto veľmi zmäkne. Pridáme nasekané lieskovce a premiešame. Cesto dáme do chladu asi na 40 minút.Potom rozdelíme na dve časti .Z každej časti vyváľkáme asi 25 cm dlhú rolku,dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.Pečieme pri teplote 190°C  asi 25 minút.Vyberieme , necháme asi 5 minút chladnúť a potom pokrájame na 1,5 cm široké plátky.Poukladáme reznou stranou na plech  a pečieme pri teplote 180°C  asi 12-15 minút.Hotové a vychladené keksy rýchlo skryjeme pred rodinou , aby sa Vám ušlo :-)

6 komentárov:

dulce de leche povedal(a)...

Matka,to musela byt ale dobrota..taketo susienky k caju ci ku kavicke mozem vzdy a vsade:))

Vanda povedal(a)...

Na cantuccini uz se dlouho chystám, a tyhle perníkové vypadají velice dobře. Ráda vyzkouším.

tina24 povedal(a)...

dakujeeem

Anetka povedal(a)...

óoo to je paráda! tie obrovské kúsky lieskovcov!!! mňam!

Elena povedal(a)...

vyzerajú dobreee. viem si predstaviť tu vôňu..:P

Dora povedal(a)...

jeeej, aj ja som ich robila
http://dorasart.blogspot.com/2010/02/cantuccini.html
, ale tvoje vyzeraju trochu inak, ved necudo aj recept je iny. no tak nabuduce skusim tento tvoj Mati :-)

Printfriendly