Tento receptík na paštétky som okukala v jednom starom Dobrom jedle, akurát som zmenila plnku. Je veľmi jednoduchý, použité je variabilné lístkové cesto.
Plnené paštétky
Budeme potrebovať:
- 1 lístkové cesto
- 1 žltok
Postup:
1. Cesto si vyvaľkáme na po centimetra.
2. Okrúhlou formičkou vykrajujeme kolieska a kladieme na plech.
3. Z každého druhého kolieska vykrojíme menším vykrajovačom stred.
4. Spodné koliesko potrieme vodou a položíme naň to vykrojeným stredom.
5. Potrieme vajíčkom a dáme asi na 20 minút piecť. Po upečení stredy trocha stlačíme a keď vychladnú môžeme plniť rôznymi plnkami.
Kuracia plnka so zelerom
Uvaríme si jedno kuracie prso spolu s očisteným zelerom v slanej vode. Ked je to mäkké, zlejeme, necháme vychladnúť a prso nakrájame na malé kúsky, zeler postrúhame na hrubom strúhadle. Pridáme majolenku,alebo biely jogurt , premiešame a môžeme plniť paštétky.
Samozrejme každý máme tie svoje obľúbené plnky, takže s chuťou do nich.
No a posledný obrázok sú lístkové slimáky na spôsob obloženého chlebíka :-)
6 komentárov:
mnaaam, ja milujem zeler a v takejto rozkosnej forme, hmmm.. dala by som si :)))
Joj Mary aj ja milujem zeler, a často robím aj pomazánku zo zeleru, neviem sa jej dojesť.
ooooch o zelerovej pomazanke mi ani nehovor, vedela by som ju jest denne!len ma stale odradi to struhanie, bud rucne - kedy sa vacsinou zastruhnem do ruky ale na druhej strane sa mi nechce skladat a potom umyvat mixer, takze si ju robim len vynimocne :-/
Matka,vyzera to vyyyyyyborne!!!:)
Martinka, jeeeeej, tie tvoje pastetky su take peknucke. Ja som robila cosi podobne,len s inou plnkou.
krásne paštétky ... rada pečiem z lístkového cesta, či už na sladko alebo na slano ...a k zeleru: ja zase zbožňujem ten stopkový zeler :)
Zverejnenie komentára