pondelok, 30. mája 2011

Quiche

Tak toto je super tip na rýchlu večeru. Quiche je vlastne francúzky slaný koláč.Spodné cesto je pôvodne klasika z múky a tak, ale ja som dnes použila moje obľúbené lístkové cesto. A plnka? No tak to si treba ukuchtiť podľa vlastnej chuti a viac menej z toho čo nájdete doma v chladničke.

 Ja som použila :
- lístkové cesto
- šunka
- kyslá smotana +2 vajcia vyšľahať
- olivy
- sušené rajčiny
- moja obľúbená skaramelizovaná červená cibuľa s balzamicom
- tvrdý syr nastrúhať
- bylinky a koreniny podľa chuti
- koláčová forma  28 cm


Formu vystelieme lístkovým cestom

 na dno dať skaramelizovanú cibuľku

 V miske zniešame ostatné suroviny a vlejeme do formy, dáme piecť do trúby 180°C.
Koláčik sa nám nafúkne ale  to neva on po vybratí klesne :-)







A papáme ešte teplé. Mňam

3 komentáre:

Ceady povedal(a)...

jééé, děkuju za tip na vaření :).

Lucia povedal(a)...

Matka, quiche je aj moje oblubene jedlo a velmi rada ho aj robim, je to rychle a velmi chutne. Tvoja kombinacia sa mi paci, urcite vyskusam, nakukni na moj - sparglovy:-))
http:/lucylovetobake.blogspot.com/2011/05/sparglovy-quiche-s-anglickou-slaninkou.html

Anonymný povedal(a)...

Great post. I was checking continuously this weblog and I'm impressed! Extremely helpful information specially the last section :) I maintain such information much. I used to be seeking this particular info for a long time. Thanks and best of luck.
Look at my homepage ... instantpaydayloansfix.co.uk

Printfriendly