nedeľa 24. novembra 2013

Orechová torta od Danici


Prečo práve tento názov? No pretože túto úžasnú tortičku so jedla v piatok na návšteve u kamošky Danici, kde sme sa stretli na priateľskej večeri. Tortičku podávala ako dezert. Bola to neuveriteľná bodka za príjemnou večerou. Tortička je plná orechov, je úplne bez múky, teda vhodná aj pre bezlepkáčov. Na vrchu je vrstva skvelej brusnicovej marmelády s kúskami brusníc. Kľudne ju môžete podávať aj s vrstvou šľahačky. Podľa mňa má nábeh stať sa skvelým luxusným dezertom.
Keďže sme dnes mali návštevu, koláčik som im pripravila.



Budeme potrebovať:

- 4 veľké vajíčka
-100 g mletého trstinového cukru ( komu vadí, kľudne dajte práškový)
- 150 g masla
- 200 g mletých orechov
- 1 čl prášku do pečiva

- vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny, pridáme zmäknuté  maslo a šľaháme ešte chvíľu. Potom pridávame postupne tuhý sneh z bielkov, a orechy zmiešané s práškom do pečiva.To samozrejme stierkou, nie šľahačom. Hmotu vlejeme do formy...priemer 28 cm. A pečieme cca 30-35 minút na 170°C. Po upečení presunieme na podnos a ešte na horúcu tortu natrieme vrstvu marmelády. Necháte vychladnúť a podávajte. Koláčik je ako vraví jedna moja známa de-luxe.

Inak Danica nám ho podávala s vrstvou šľahačky a poliate vaječným krémom....akože uplne mňam.

6 komentárov:

salome povedal(a)...

vyzerá dobre...asi ho niekedy vyskúšam :-)

monika povedal(a)...

Krásná :)) Musí být strašně dobrá :))

zcdl povedal(a)...

mnaaam :) tak toto musim urcite vyskusat...vyzera bozsky a kezde mam rada orechy urcite bude de luxe :)

zcdl povedal(a)...

Vyskusane s velkym uspechom :) dakujem Danici :) aj tebe za zverejnenie...:)

zcdl povedal(a)...
Tento komentár bol odstránený autorom.
Rado povedal(a)...

Super Zuzi, som rada, že chutila, je naozaj skvelá

Printfriendly