Inšpirácia APETIT september 2011
Cestoviny aglio e olio
Najnovší APETIT je naozaj vydarený. Sú v ňom skvelé dobrotky a pochúťky, ktoré zvládne aj úplný začiatočník. Keďže sme teraz doma sami ( deti prázdninujú) tak nejako sa mi nechce variť. No ked som listovala APETIT vedela som že tieto cestoviny musím urobiť. Aglio e olio po taliansky znamená cesnak a olej, a tento základ je absolúútne skvelý. Doma mám ešte polentu, takže určite ešte urobím aj tu pikantnú polentu.
Základ AGLIO E OLIO:
8 lyžíc panenského olivového oleja
2-3 malé sušené chilli papričky- nemusí byť
6 strúčikov cesnaku pokrájaných na plátky
hrsť hladkolistej petržlenovej vňate
- v panvici na oleji na miernom ohni opečieme cesnak a chilli- trvá to krátko najviac minútku. Cesnak nesmie stmavnúť. Prihodte hrsť vňate , zvýšte plameň a asi ešte 10 sekúnd miešajte. A... základ , ktorý Vám prevonia celú kuchyňu je na svete.
Cestoviny aglio e olio
- cestoviny
- suroviny na omáčku aglio e olio
- morská soľ
- strúhaný parmezán
-cestoviny uvarte podľa návodu.
- Začnite si pripravovať omáčku aglio e olio a na konci do nej prihodte krevety a osoľte.Miešajte na prudkom plameni, kým budú krevety hotové.Premiešajte s uvarenou cestovinou a môžete podávať s postrúhaným parmezánom. Mňam :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára