nedeľa 20. januára 2013

Teplý cviklový šalát

Teraz letí cvikla, som rada , že som objavila cviklu, milujem jej chuť ...či už zaváranú,alebo pečenú alebo dusenú...Tento teplý šalát je absolútne vhodný ako príloha k mäsu či len tak k toastu. Ja som ju dnes robila k pečeným kačacím stehnám. Inšpirovala som sa novým Apetitom .



- PL olivového oleja
- 3 cvikle očistené a nakrájané na pásiky 
( cviklu treba čistiť a krájať v rukaviciach, lebo budete mať pekné červené rúčky)
- šťava z jedného citróna
- 1PL medu
- soľ
- balzamikový ocot

V panvici rozohrejeme olej a opekajte na ňom cviklu. Pridajte citronovú šťavu a  med a ešte duste, ochuťte soľou, octom a nechajte trocha zmäknúť, ale nie moc, nech je cvikla  jemne chrumkavá .





1 komentár:

Maya povedal(a)...

joooj, ja tiez mozem cviklu v akomkolvek stave, a s tymi stehnickami...parada ;o)

Printfriendly