utorok, 1. januára 2013

Cibuľová marmeláda

Mám ju.... Pýtate sa čo? No predsa knihu od Dity...a v nej su fakt fajn receptíky.K Silvestru som si pripravila Cibuľovú marmeládu...ked ju ochutnáte , budete ju chcieť zjesť celú.Je to výborná kombinácia červenej cibule, hnedého cukru, vína.... mali sme ju  ako dip k paštéte s vínovým želé.Recept dodám. Paštétu som robila z Apetitu, trocha upravila a bola skvelá.
Marmeládu som robila len z pol kila cibule, ale určite si ešte dorobím.




Cibuľová marmeláda 

- 2 kg cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 140 g masla
- 4 PL olivového oleja
- 140 g hnedého cukru
- 1PL tymiánových lístkov
- soľ, korenie
- 750 ml červeného vína
- 350 ml vínneho octa
- 200 ml portského

Cibuľu olúpeme nakrajame.Cesnak očistíme a pokrájame na plátky. Na panvici s hrubým dnom rozohrejeme olej a maslo.vsypeme cibulu cesnak, cukor a tymián.Dobre premiešame , posolíme a okoreníme. Znova premiešame , stiahneme plameň a za občasného miešania varíme cca 35- 40 minut.Keď sa vyparí tekutina , prilejeme víno, ocot a varíme cca20-25 minút.Keď sa tekutina odparí na 2/3 pôvodného objemu odstavíme a necháme vychladnúť.Naplníme vyvarené poháre otočíme hore dnom.V chladničke vraj vydrží cca 3 mesiace...ale o tom silne pochybujem :-)



2 komentáre:

Ajka povedal(a)...

Tak o cibulové marmeládě jsem ještě neslyšela, ale láká mě to zkusit:-))
Ajka

Anonymný povedal(a)...

fANTASTICKá vec,odporučam _

Printfriendly