Zdroj : Apetit december 2012
Hydinová paštéta so želé z červeného vína
- 200g hydinových pečienok
- 2 vajcia
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 g roztopeného masla
- 1/2 lyžičky nasekaného rozmarínu
- 1 lyžička lístkov čerstvého tymiánu
- soľ, korenie
Želé:
- 200 ml červeného vína
- 2,5 plátkov želatíny
Pečienku spolu s vajcami,cesnakom, roztopeným maslom a bylinkami dajte do misy.Osoľte a okoreňte.Premiešajte a ponorným mixerom rozmixujte. Potom pretrite cez jemné sitko do formy, ktorú ste pred tým vystlali potravinárskou fóliou.
Trúbu predohrejte na 85°C.Formu postavte do hlbšieho pekáča, do polovice výšky formy nalejte vriau vodu a pečte vo vodnom kúpeli asi hodinku.Po upečení, nechajte paštétu vychladnúť a potom v chladničke vychladiť.
Víno zvarte v katróliku na plovicu, potom odstavte a nechajte v ňom rozpustiť nabotnanú želatínu. Nechajte mierne vychladnúť a potom polejte vychladnutú paštétu. Keď želatína stuhne, môžete krájať.
Podávajte s cibuľovou marmeládou, alebo aj s creme freche s cesnakom. Všetko dobrá kombinácia :-)
7 komentárov:
mnam,vyzera to fantasticky, musim sa aj ja do nejakej pastetky uz pustit :)
wooooooooow ty si ju ako uzasne zdokonalila!!! krasne nakrajane, to zele je tiez super napad!!!
Uz na FB som obdivovala...musela som kuk na receptus...Matka na aku velku formu je tento rozpis? zzzzzada sa mi to celkom vysoke aj dost velke :) ...uz viackrat som citala o tom vinovom zele a laka ma to vyskusat...Anetka ma pravdu ako uhladne si to narezala...ja mam s krajanim vzdy velky problem :(
Uf...a toto vyzerá tak úchvatne. Ja robím úplne inak, takže aj takú musím vyskúšať, najviac mi tam imponuje to želé :-))Máš to nádherne nakrájané.
Ďakujem za chválu , snažila som sa aby to vypadalo slávnostne
Adi, robila som to do takej malej formy, davala som dvojnasobnu dávku.Podla mna by stačilo, keby som do tej formy dala len jednu dávku, bolo by to nižšie
práve sme koštovali a paštéta je skvelá, aj keď ja som robila bez želé, navrch som pridala roztopené maslo ktoré po stuhnutí spraví kôrku. chcem sa opýtať, či ste niekto skúšali paštétu aj do zaváracích pohárikov zasterilizovať, a že či to teda mám už upiecť v nich alebo ako :)pekný večer
Zverejnenie komentára