streda 2. januára 2013

Pečeňová paštéta so želé z červeného vína

Na túto paštétu som pokukovala odkedy som mala doma vianočný Apetit, pre nedostatok času som sa k nej nedostala. Potom som si pod stromčekom našla kuchárku od Dity P. a tam bola tiež paštéta( robila ju už Anetka )...to bolo jasné znamenie, musela som ju urobiť :-), a oslava Silvestra sa mi javila ako dobrá príležitosť. Paštétka je výborná, a keď budem v budúcnosti robiť slávnostný obed bude to úžasné predjedlo.A v kombinácii s cibuľovou marmeládou je to naozaj veľmi dobré.



Zdroj : Apetit december 2012

Hydinová paštéta so želé z červeného vína

- 200g hydinových pečienok
2 vajcia
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 g roztopeného masla
- 1/2 lyžičky nasekaného rozmarínu
- 1 lyžička lístkov čerstvého tymiánu
- soľ, korenie

Želé:

- 200 ml červeného vína
- 2,5  plátkov želatíny

Pečienku spolu s vajcami,cesnakom, roztopeným maslom a bylinkami dajte do misy.Osoľte a okoreňte.Premiešajte a ponorným mixerom rozmixujte. Potom pretrite cez jemné sitko do formy, ktorú ste pred tým vystlali potravinárskou fóliou.
Trúbu predohrejte na 85°C.Formu postavte do hlbšieho pekáča, do polovice výšky formy nalejte vriau vodu a pečte vo vodnom kúpeli asi hodinku.Po upečení, nechajte paštétu vychladnúť a potom v chladničke vychladiť.
Víno zvarte v katróliku na plovicu, potom odstavte a nechajte v ňom rozpustiť nabotnanú želatínu. Nechajte mierne vychladnúť a potom polejte vychladnutú paštétu. Keď želatína stuhne, môžete krájať.
Podávajte s cibuľovou marmeládou, alebo aj s creme freche s cesnakom. Všetko dobrá kombinácia :-)





7 komentárov:

marysity povedal(a)...

mnam,vyzera to fantasticky, musim sa aj ja do nejakej pastetky uz pustit :)

Anetka povedal(a)...

wooooooooow ty si ju ako uzasne zdokonalila!!! krasne nakrajane, to zele je tiez super napad!!!

Adriana povedal(a)...

Uz na FB som obdivovala...musela som kuk na receptus...Matka na aku velku formu je tento rozpis? zzzzzada sa mi to celkom vysoke aj dost velke :) ...uz viackrat som citala o tom vinovom zele a laka ma to vyskusat...Anetka ma pravdu ako uhladne si to narezala...ja mam s krajanim vzdy velky problem :(

Mery13 povedal(a)...

Uf...a toto vyzerá tak úchvatne. Ja robím úplne inak, takže aj takú musím vyskúšať, najviac mi tam imponuje to želé :-))Máš to nádherne nakrájané.

tina24 povedal(a)...

Ďakujem za chválu , snažila som sa aby to vypadalo slávnostne

tina24 povedal(a)...

Adi, robila som to do takej malej formy, davala som dvojnasobnu dávku.Podla mna by stačilo, keby som do tej formy dala len jednu dávku, bolo by to nižšie

Anonymný povedal(a)...

práve sme koštovali a paštéta je skvelá, aj keď ja som robila bez želé, navrch som pridala roztopené maslo ktoré po stuhnutí spraví kôrku. chcem sa opýtať, či ste niekto skúšali paštétu aj do zaváracích pohárikov zasterilizovať, a že či to teda mám už upiecť v nich alebo ako :)pekný večer

Printfriendly