utorok 17. júla 2012

Baklažánovo - cibuľkový Quiche

Mám rada tieto teplé mesiace len z jedného dôvodu...a tým je riadny prísun čerstvej zeleniny. Dnes som si od svokry priniesla krásne voňavé paradajky, sladulinkú kukuricu a cuketu.Mamina mi nabalila uhorky a bylinky....no je mi skvele. Zakúpila som krásny baklažán  a varím nám letné jedlá. Našťastie , môj chlap patrí k tým vzácnym, čo nemusia mať mäso a tak papáme spolu...hlivové rattaouile, šaláty a dnes som robila skvelý slaný koláč, alebo ak chcete Quiche. Ako tak pozerám, voľajako často sa v našej domácnosti konzumuje...ale quiche  je veľmi variabilný dá sa urobiť s čímkoľvek.No a dnes sme zúžitkovali polovicu baklažánu, čo sme nespotrebovali včera.
 Čo potrebujeme:

- lístkové cesto
- baklažán
- olivový olej
- mladá cibuľka
- paradajky
- biely jogurt
-2 vajcia
- bylinky a koreniny

-Na panvici orestujeme pokrájaný baklažán.Kým sa baklažán restuje zapekaciu misu  vystelieme lístkovým cestom.V miske vymiešame jogurt s vajíčkami , ochutíme a vlejeme do misky.Posypeme cibuľkou pokrájanou na kolieska, pridáme baklažán a paradajky tiež pokrájané na kolieska na kolieska. Dáme piecť na 180°C cca 15 minúť.Ja som nechala cíbiky a tými som posypala koláč, a samozrejme milovaný parmezán nesmel chýbať. K tomu jemné ružové vínko a skvelá večera je na svete.

 No a na pošteklenie chuťových pohárikov....sladulinká mladá kukurica



4 komentáre:

Zuzana Nosková povedal(a)...

Mám rada slané koláče! Na varenej kukuričke sme si pochutnávali dnes aj my :-)

Lucia povedal(a)...

Matka, quiche je aj u mojich navstev velmi oblubeny. Zavidim muzicka, co nemusi stale jest iba maso....ja to stastie nemam:-)

Majka povedal(a)...

Ó, ten vyzerá úžasne! No už viem čo bude zajtra na obed! :)

Zrzunka povedal(a)...

krásný blog :)
samé dobroty!
a tohle obzvlášť

Printfriendly