inšpirácia : Dobré jedlo apríl 2012
Budeme potrebovať :
- 1 kg mletého mäsa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 1/2 viazaničky petržlenovej vňate, tymian,žerucha
- 2 vajcia do mäsa a 4 vajcia uvariť
- 4 PL strúhanky
- 2PL horčice
- 1čl červenej papriky
- pór + kyslá smotana
-soľ,korenie
Na omáčku:
- 500ml paradajkového pretlaku
- kečup
- 3PL balzamikového octa
- 2PL hnedého cukru
-2PL dijonskej horčice
Cesnak, cibuľu si pokrájame a speníme na olivovom oleji, pridáme pokrájané bylinky,cca minútku dusíme a odstavíme.Do misy dáme mäso, 2 vajcia, strúhanku, horčicu, papriku, soľ, korenie , bylinkovú zmes a premiešame. Dáma zachladiť do chladničky. Medzitým si pokrájame pór a zmiešame so smotanou. Pripravíme si vajíčka na hniličku.Na alobal si dáme prvú vrstvu mäsa, navrstvíme pórkovú zmes, poukladáme vajíčka, prikryjeme druhou vrstvou mäsa.Pomocou alobalu zavinieme do rolády a prenesieme na pekáčik.Na vrch poukladáme šunku(alebo aj slaninku) a dáme na 20 minút piecť pre,i teplote 170°C.
Pripravíme si omáčku tak, že zmiešame všetky suroviny. Po 20 minútach roládu vyberieme a podlejeme omáčkou, pečieme ešte asi 30 minút .
Po upečení ešte posypeme čerstvou žeruchou.
9 komentárov:
odpadla som... mnam! aj ja chceeeeeeem!!!! mnam!!! mnam!!! mnam!!! :)
hmmmmmm, musela som rychlo semka nakuknut lebo az do mojej kuchyne to zavonalo. Krasna roladka. Vesele velkonocne sviatky
Normálne som na to dostala takú chuť, že už som si aj mäso pripravila :-)))
Dievčatá, fakt je to veľmi dobrééé odporúčam,a nezabudnúť na tie bylinky mňamky
perfektné a určite výborné, teším sa na tú chuť a želám krásnu Veľkú noc :)
Ja mam veeelmi rada mlete masko a ta omacka, no sme s tym:-))
tak toto naozaj vyzera uzasne chutne :-) a este aj krasne, s dovolenim urcite niekedy odskusam .-)
wowwwwwwwwwww!!! uzasne, martinka! neuveritelna dobrota!
to vypadá úžasně.
Zverejnenie komentára