sobota, 7. apríla 2012

Mäsovo-bylinková roláda obalená v schwarvaldskej šunke

Po pôste prichádza na rad hodovanie...a k hodovaniu patrí mäso. Niekto pečie jahňacinu, niekto hovädzie či kačicu. U nás je to mleté mäso...a  konkrétne roláda. V novom Dobrom jedle som našla skvelú roládu s bylinkami. Na obrázku vyzerala veľmi dobre a aj tak chutila. Odporúčam pripraviť ju. Príprava je jednoduchá , pečenie cca 50 minút.Záleží aj aké mäso použijete. Ak použijete kuracie mleté je to rýchlejšie. Ja som použila mix hovädzieho a bravčového. Recept som si trocha upravila. Netreba dávať 3lyžice cukru do omáčky...je potom veľmi sladká.



inšpirácia : Dobré jedlo apríl 2012

Budeme potrebovať :

- 1 kg mletého mäsa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 1/2 viazaničky petržlenovej vňate, tymian,žerucha
- 2 vajcia do mäsa a 4 vajcia uvariť
- 4 PL strúhanky
- 2PL horčice
- 1čl červenej papriky
- pór + kyslá smotana
-soľ,korenie

Na omáčku:
- 500ml paradajkového pretlaku
- kečup
- 3PL balzamikového octa
- 2PL hnedého cukru
-2PL dijonskej horčice

Cesnak, cibuľu si pokrájame a speníme na olivovom oleji, pridáme pokrájané bylinky,cca minútku dusíme a odstavíme.Do misy dáme mäso, 2 vajcia, strúhanku, horčicu, papriku, soľ, korenie , bylinkovú zmes a  premiešame. Dáma zachladiť do chladničky. Medzitým si pokrájame pór a zmiešame so smotanou. Pripravíme si vajíčka na hniličku.Na alobal si dáme prvú vrstvu mäsa, navrstvíme pórkovú zmes, poukladáme vajíčka, prikryjeme druhou vrstvou mäsa.Pomocou alobalu zavinieme do rolády a prenesieme na pekáčik.Na vrch poukladáme šunku(alebo aj slaninku) a dáme na 20 minút piecť pre,i teplote 170°C.

Pripravíme si omáčku tak, že zmiešame všetky suroviny. Po 20 minútach roládu vyberieme a podlejeme omáčkou, pečieme ešte asi 30 minút .
Po upečení ešte posypeme čerstvou žeruchou.




9 komentárov:

marysity povedal(a)...

odpadla som... mnam! aj ja chceeeeeeem!!!! mnam!!! mnam!!! mnam!!! :)

Adriana povedal(a)...

hmmmmmm, musela som rychlo semka nakuknut lebo az do mojej kuchyne to zavonalo. Krasna roladka. Vesele velkonocne sviatky

Čistinka povedal(a)...

Normálne som na to dostala takú chuť, že už som si aj mäso pripravila :-)))

tina24 povedal(a)...

Dievčatá, fakt je to veľmi dobrééé odporúčam,a nezabudnúť na tie bylinky mňamky

BenJ povedal(a)...

perfektné a určite výborné, teším sa na tú chuť a želám krásnu Veľkú noc :)

Lucia povedal(a)...

Ja mam veeelmi rada mlete masko a ta omacka, no sme s tym:-))

Tatiana Roller povedal(a)...

tak toto naozaj vyzera uzasne chutne :-) a este aj krasne, s dovolenim urcite niekedy odskusam .-)

Anetka povedal(a)...

wowwwwwwwwwww!!! uzasne, martinka! neuveritelna dobrota!

Amelie povedal(a)...

to vypadá úžasně.

Printfriendly