Budeme potrebovať :
- 120 g masla
- 200 g jemného kryštálového cukru
- 4 vajcia
- 120 g zemiakového škrobu ( Gustin )
- 120 g múky (typ 00)
- ½ balíčka prášku do pečiva
- 2 lyžice rumu
- 1 citrón- maslo dáme do misky a necháme ho zmäknúť pri izbovej teplote. Prisypeme k nemu cukor a začneme šľahať mixérom. Keď je maslo s cukrom vymiešané postupne budeme pridávať po jednom žĺtky, aby sme ich do zmesi dobre zapracovali. V inej mise zmiešame múku , škrob, prášok do pečiva a sypkú zmes postupne pridávame k maslovo-vajcovej zmesi. Do cesta pridáme rum, postrúhanú kôru z jedného citróna a štipku soli. Cesto necháme na chladnom mieste postáť asi 30 minút.. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Vmiešame ho do cesta a vlejeme do tortovej formy. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C približne 35-40 minút. Necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. Povrch posypeme preosiatym cukrom, ozdobíme postrúhanou kôrou z citróna. Podávať môžeme s krémom z mascarpone a čokoládou.
Komu sa však torta bude zdať suchá, môže je prekrojiť a naplniť krémom vymiešaným z mascarpone, citrónovou šťavou a šľahačkou s cukrom. Je to tiež výborná kombinácia.
pridávam aj fotky , ale tak sa míňala, že som ju ledva stihla odfotiť .
3 komentáre:
Ja citronove kolaciky velmi luuubim!!! toto pre mna vyzera byt veeelmi chutne!!!
mnam, citronove kolaciky su vynikajuce hlavne v lete! aj mna v Dobrom jedle oslovil tento recept, vdaka za tip, ze je super! :)
citrónová, svieža, krásne vyzerajúca, mňam :)
Zverejnenie komentára