štvrtok, 25. augusta 2011

Cestoviny aglio e olio s krevetami

 Inšpirácia APETIT september 2011

Cestoviny aglio e olio


Najnovší APETIT je naozaj vydarený. Sú v ňom skvelé dobrotky a pochúťky, ktoré zvládne aj úplný začiatočník. Keďže sme teraz doma sami ( deti prázdninujú) tak nejako sa mi nechce variť. No ked som listovala APETIT vedela som že tieto cestoviny musím urobiť. Aglio e olio po taliansky znamená cesnak a olej, a tento základ je absolúútne skvelý. Doma mám ešte polentu, takže určite ešte urobím aj tu pikantnú polentu.

Základ AGLIO E OLIO:


8 lyžíc panenského olivového oleja
2-3  malé sušené chilli papričky- nemusí byť
6 strúčikov cesnaku pokrájaných na plátky
hrsť hladkolistej petržlenovej vňate

- v panvici na oleji  na miernom ohni opečieme cesnak a chilli- trvá to krátko najviac minútku. Cesnak nesmie stmavnúť. Prihodte hrsť vňate , zvýšte  plameň a asi ešte 10 sekúnd miešajte. A... základ , ktorý Vám prevonia celú kuchyňu je na svete.

Cestoviny aglio e olio
 
- cestoviny
- suroviny na omáčku aglio e olio
- morská soľ
- strúhaný parmezán

-cestoviny uvarte podľa návodu.
- Začnite si pripravovať omáčku aglio e olio  a na konci do nej prihodte krevety a osoľte.Miešajte na prudkom plameni, kým budú krevety hotové.Premiešajte s uvarenou cestovinou a môžete podávať s postrúhaným parmezánom. Mňam :-)







Žiadne komentáre:

Printfriendly