Máte radi cuketu?Ja ano, ešte takú mladú a jemnú, opečenú, do šalátu surovú., alebo len tak.V posledných dvoch číslach APETIT sa pár receptov s cuketkou našlo, a tak som sa do nich pustila.Je úúúplne jasné, že som si to jedla sama....ale vôbec mi to nevadilo.
Mimochodom, naše deti by boli schopné žiť zo špagiet- podotýkam len kečup a syr, chleba- malá so šunkou , v krajnom prípade možno aj rezeň :-)
Takže tento šalát som našla v novom APETITe a bolo jasné , že si ho urobím na večeru. V originál rcepte boli aj sardelky, ale keďže som ich nemala, dala som sušené rajčinky- to teda je náhrada čo? Dodali mu fajn chuť a sardelky mi nechýbali.
Inšpirácia : APETIT Júl/2011
Budeme potrebovať :
-1 až 2 malé cukety ... pokrájané z boku na plátky (strúhadlo na uhorky)
- 3 strúčiky cesnaku na plátky
- olivový olej
- 2 lyžice kapar
- pokrájané sušené rajčinky (nemusia byť )
- soľ, koreniny podľa chuti
- grilovacia panvica
- na oleji osmažíme cesnak, pridáme cuketu a grilujeme, pridáme kapary a grilujeme dalej.Ochutíme, preložíme na tanier posypeme rajčinkami a spapáme.
Ako prílohu odporúčam hrianku, ale kľudne aj bez ....
Dobrú chuť!
5 komentárov:
perfektné! v jednoduchosti je krása:-) ja som cuketofil, takže si mi ulahodila:-)
Tiez podla mojho gusta! Cuketu zboznujem!!!!
Aj ja, mám rada cuketu a s opečeným cesnakom je vážne mňam. BTW: je pre mňa česť , že si ma dala do sledovania . :-)
Jemine mňam :) sušené paradajky a cuketa to je mojeee :)))
No a na ďalší týždeň to treba vyskúšať s baklažánom. Ešte lepšie, odporúčam.
Zverejnenie komentára