piatok 17. júna 2011

Quiche II.

Strašne mi zachutili slané koláče tzv. Quiche , a tak som sa rozhodla pre ďalší. V najnovšom čísle Dobré jedlo je podrobný postup na výrobu tohoto skvelého slaného koláča. Ja však zatiaľ používam moje obľúbené lístkové cesto. Inšpirovala som sa teda brokolicovým Quichom, a urobila som ho na večeru. Výhodou týchto koláčov je že sú rýchlo hotové a véééľmi chutné.
Inšpirácia Dobré jedlo jún 2011



Budeme potrebovať:

- koláčovú formu  priemer 28 cm
- lístkové cesto
- kyslú a sladkú smotanu (sladkej som mala len trocha)
- 2-3 vajcia, strúhaný syr, brokolicu, mali by byť cherry rajčinky ale ja som mala sušené
- soľ, korenie
- plus som použila ešte trocha enciánu


- formu vystelieme cestom, v miske vymiešame smotany, vajcia a nastrúhaný syr. Pridáme na ružičky podelenú brokolicu, a rajčiny.Vylejeme na koláč a dáme piecť.Ja som ešte dala navrch enciánové trojuholníčky.
Tradaaa a za 20 minút máme skvelú večeru.

1 komentár:

Marianna (Halusky-in-Ireland) povedal(a)...

Mne tiez velmi chutia tieto slane kolaciky. Nasim najoblubenejsim je cibulovy ;o)

Printfriendly