Tento recept kľudne môžete urobiť aj v bezlepkovej verzii... do cesta pridáte miesto obyčajnej múky pohánkovú múku... a treba pozrieť ale pudink, lebo nie každý je bezlepkový...
Budeme potrebovať:
1. Cesto : 5 vajec, 3 PL krupicového cukru, 4 PL polohrubej múky, 1 PL kakaa, môžete použiť aj prášok do pečiva, ale nemusíte. Ja dám len keď ma to napadne., a džem... ja dávam ríbezľový
- celé vajcia s cukrom vymiešame dotuha, opatrne stierkou primiešame cez sitko múku zmiešanú s kakaom. Dáme na plech vystlaný papierom a upečieme. Necháme vychladnúť
2. Prvá plnka: 200 g mletých orechov, 2-3 hrste práškového cukru, 1,5 dcl rumu - všetko spolu zmiešame.
- Korpus natrieme džemom a dáme prvú náplň. Zákusok dám do chladničky.
3. Druhá plnka: čokoládový pudink- ale ten echt čokoládový, 3 dcl mlieka, 3PL cukru, 50 g čokolády, 1 celé maslo ( 250 g)
- uvaríme pudink a keď ho už odstavíme z ohňa, vmiešame tam čokoládu. maslo vymiešame do peny a zmiešame s vychladnutým pudingom. Ja miešam tak dlhšie ( teda robot mieša ) na strednom stupni a potom je krém taký nadýchaný... potom ho rovnomerne natrieme na orechovú plnku a dáme zachladiť.
4. Poleva : 1 šľahačková smotana, 220 g dobrej várovej čokolády tak aspon 52 %. Nad parou necháme zohriať smotanu ( nesmie vrieť ) a roztopíme v nej čokoládu. - niekto pridáva aj trošku masla. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a polejeme zákusok. A šup s ním opäť do chladničky. Poleva sa neláme a je veľmi chutná.
Krájame horúcim suchým nožom.
Ked chcete robiť izidorové jednohubky, tak v keď máte zachladené cesto s prvou plnkou, kovovou okrúhlou formičkou povykrajujte kolieska a trezírovacím ( zdobiacim ) vrecúškom nanecte na vrch krém, po vychladnutí polejte čokoládou.
Veselé pečenie
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára