cukety, tekvice, mrkvu, hrozno , hrušky....takže dnes u nás vonia tekvicová príloha k mäsu a v trúbe sa pečie hruškový koláč.
V našich končínách sme naučení na klasické prílohy ako ryža, zemiaky, zemiakový šalát...ale vyskúšakte niečo nové. Výborná je dusená tekvica ,na ktorú Vám prinášam receptík.
Budeme potrebovať:
1 maslovú tekvicu
cibuľu
sušené paradajky
tymian
olivový olej
balzamikový ocot
-pokrájanú cibuľku speníme na oleji, pridáme na kocky pokrájanú tekvicu, podusíme a pridáme paradajky a tymian, dusíme domäka.prilejeme lyžicu balzamika a ešte chvíľu podusíme.
Príloha je fantastická, jemne sladká a prudko návyková.MŇAM
4 komentáre:
Martinka, tak toto si viem veru predstavit .-) take smrncnute do chutney, hotova almazia v papulke :-)
Som sa rozhodla, že jeseň - zimu viac menej "prefrčím" s tekvicou hokkadio či tekvicou maslovou. Martinka, prílohu vyskúšam, ďakujeme za tip ;-)
mňam!!!!
moze byt , ale bez timianu:) vyzera to byt zaujimava priloha
Zverejnenie komentára