nedeľa 23. septembra 2012

Tekvicová príloha k mäsku....alebo len tak

Na jeseni je najkrajšie to, že vždy od mužovej babky donesieme kopu sezónnej zeleniny a ovocia. Včera sme boli oberať hrozno a ako vždy sme si nabalili čo záhrada dala. A že teda dala ...
cukety, tekvice, mrkvu, hrozno , hrušky....takže dnes u nás vonia tekvicová príloha k mäsu a v trúbe sa pečie hruškový koláč.
V našich končínách sme naučení na klasické prílohy  ako ryža, zemiaky, zemiakový šalát...ale vyskúšakte niečo nové. Výborná je dusená tekvica ,na ktorú Vám prinášam receptík.


Budeme potrebovať:
1 maslovú tekvicu
cibuľu
sušené paradajky
tymian
olivový olej
balzamikový ocot

-pokrájanú cibuľku speníme na oleji, pridáme na kocky pokrájanú tekvicu, podusíme a pridáme paradajky a tymian, dusíme domäka.prilejeme lyžicu balzamika a ešte chvíľu podusíme. 
Príloha je fantastická, jemne sladká a prudko návyková.MŇAM


4 komentáre:

Tatiana Roller povedal(a)...

Martinka, tak toto si viem veru predstavit .-) take smrncnute do chutney, hotova almazia v papulke :-)

Zuzana Nosková povedal(a)...

Som sa rozhodla, že jeseň - zimu viac menej "prefrčím" s tekvicou hokkadio či tekvicou maslovou. Martinka, prílohu vyskúšam, ďakujeme za tip ;-)

andurejka povedal(a)...

mňam!!!!

Adriana povedal(a)...

moze byt , ale bez timianu:) vyzera to byt zaujimava priloha

Printfriendly