Vo štvrtok sme si boli u kamarátky naoberať hrušky a tak som aj s nimi niečo kuchtila.Klasicky budem robiť džem, určite spravím slaný koláč s hruškami a nivou, a za sebou maju už premiéru dva sladučké koláče .Tu Vám ponúkam recept na prvý z nich.Recept som mala vystrihnutý z nejakého časopisu, tak neviem presne zdroj :-)
Budeme potrebovať:
na cesto:
- 200 g hladkej múky
- 100 g masla
- 60 g práškového cukru
-vypracujeme cesto a dáme chladiť do chladničky. Potom vystelieme cestom koláčovú formu o priemere 26 cm.
Plnka :
- 5 hrušiek
- 3 vajcia
- 100 g kryštáľového cukru
- 100 g mletých lieskovcov
- 50 g horkej čokolády
- 50 ml horúcej kávy( nesca,alebo espresso)
- 2 PL hladkej múky
- 1 čl prášku do pečiva
hrušky pčistíme a dáme marinovať do horúcej cukrovej vody. V káve necháme rozpustiť čokoládu.Vajcia vymiešame s cukrom, zapracujeme čokoládu s kávou .V druhej miske premiešame muku s orieškami a PDP a zapracujeme do vaječnej zmesi. Na cesto poukladáme hrušky, zalejeme zmesou a dáme piecť na 180°C cca 40 minút.Necháme vychladnúť a ..Bon apetite :-)
5 komentárov:
mnaaam, tak toto by som si hned dala! ...musim si pozhanat nejake hrusky :D
Vyzerá mňamkovo, najbližšej dobe vyskúšam
Ahoj, práve sme dopapali, je mňamkový, len sm vymenila spodné cesto, lebo bezlepkové bez vajíčka nie je dobré. Ďík za super recept.
Ivi, super, bezlepkový som ešte nikdy nerobila...
Zverejnenie komentára