sobota 27. októbra 2018

Hokaido palacinky so slanou plnkou

Dnes Vám ponúknem trocha iné palacinky, ako zvyčajne všetci robievame. Aj zložením, ale aj plnkou. Jasne že som urobila aj klasické - pre veľažravého syna  s nutelou, pre nesladkosťovú dcéru suché - ale aj iné. Po štvrtkovom varení mi v chladničke ostal kúsok hokaida.  A keďže hokaido wafle sa u nás osvedčili, tak som si vymyslela, že skúsime aj palacinky.  Keďže ja do palaciniek sladidlo nedávam, tak sú vhodné aj na sladko, aj na slano.  Ako na ne ?



Budeme potrebovať : 

- polovičku hokaida
-múku  - tuto by som  výber nechala na vás, lebo kľudne môžete použiť klasickú polohrubú, alebo pohánkovú, či hocakú z akej si palacinky robievate
- mlieko - toto je tiež vaša voľba, pretože sú chutné z bežného mlieka, ale aj zo sójového , či z inej alternatívy
- 2 vajcia 
- olej - přiměřene
- štipka soli

Na náplň : 

- malá cuketa
- cibuľka
- cesnak
- 2 x cottage cheese
- soľ, korenie




 Tekvicu pokrájate na kocky a necháte uvariť vo vode. Keď je už mäkká, zlejte a ponorným mixérom vymixujte do hladka. Nechajte chvíľu vychladnúť. Pripravte si palacinkové cesto klasicky, tak ako ho pripravujete doma... Ja dávam olej priamo do cesta, potom sa nelepia a nemussím olejom potierať panvicu. Primiešajte  hokaido a ešte raz ponorným mixérom ( alebo aj vo food procesore ) premiešajte, čím sa zbavíte malých hrudiek, či už z múky, alebo z hokaida. Cesto by malo byť trošku hustejšie ako bežné palacinky, a tu fakt odporúčam nechať cca 20 minút v chladničke ( medzitým som robila normálne palacinky )  nech sa schladí, inak sa budú trhať - vlastná skúsenosť.

Palacinky robte klasicky na panvici. Prvu tranu nechajte dlhšie ( zas nie 5 minut  :-D ) a potom pretočte, druhá stačí ozaj krátko a je taká krásne žltučká. Ja mám takú fakt skvelú panvicu na palacinky z IKEA , za smiešny peniaz ... cca 3 € a nedám na ňu dopustiť. 


Plnka :

na panvičke dajte smažiť cibuľku, medzitým si na hrubom strúhadle postrúhajte cuketu a pridajte na panvicu, a poduste ale ozaj len aby jemne zmäkla, ochutíte soľou, korením a cesnakom.  Chvíľku nechajte vychladnuť, primiešajte cottage  a plnka je hotová.  Ja som ešte dala aj  rukolu... je fakt mňam.



Žiadne komentáre:

Printfriendly