Tak a som tu opäť s tekvicovým príspevkom. Tekvica mi túto jeseň počarovala a jeme ju na všetky spôsoby, chúdence naše deti....a pomaly aj prestávajú frflať, čo vidím ako pozitívne znamenie.Tentokrát sme mali cestoviny s omáčkou z hokaido tekvice. Omáčka bola fantastická....ja som ju vyjedala lyžicou z hrnca.
Budeme potrebovať:
- cestoviny tagliatelle uvarené samozrejme
- malú tekvičku Hokaido
- cesnak
- smotanu
- parmezán
- soľ
- olivový olej
- na olivovom oleji opečieme plátky cesnaku, pridáme postrúhanú tekvicu a necháme chvíľku dusiť.Ono je to naozaj chvíľka.Tekvica sa rýchlo rozvarí, prilejeme smotanu-niekto dáva šľahačkovú, niekto na varenie a niekto kyslú....spojíme a prevaríme dochutíme.
Podávame posypané parmezánom a ošúpanými jadierkami z tekvice - no tie a deťom asi najviac páčili na celom jedle.
2 komentáre:
miluju těstoviny! :)
trosku odveci,ale... fiha fiha fiha, blahozelam k vyhre u Kamily...som sa veeelmi potesila ked som vas tam obe uvidela :)))
Zverejnenie komentára