utorok, 16. októbra 2012

Tagliatelle s hokaido omáčkou

Tak a som tu opäť s tekvicovým príspevkom. Tekvica mi túto jeseň počarovala a jeme ju na všetky spôsoby, chúdence naše deti....a pomaly aj prestávajú frflať, čo vidím ako pozitívne znamenie.Tentokrát sme mali cestoviny s omáčkou z hokaido  tekvice. Omáčka bola fantastická....ja som ju vyjedala lyžicou z hrnca.


Budeme potrebovať:

- cestoviny tagliatelle uvarené samozrejme 
- malú tekvičku Hokaido
- cesnak
- smotanu
- parmezán
- soľ
- olivový olej

- na olivovom oleji opečieme plátky cesnaku, pridáme postrúhanú tekvicu a  necháme chvíľku dusiť.Ono je to naozaj chvíľka.Tekvica sa rýchlo rozvarí, prilejeme smotanu-niekto dáva šľahačkovú, niekto na varenie a niekto kyslú....spojíme a prevaríme dochutíme.
Podávame posypané parmezánom a ošúpanými jadierkami z tekvice - no tie a deťom asi najviac páčili na celom jedle.

2 komentáre:

Kamča Hrbáčová povedal(a)...

miluju těstoviny! :)

marysity povedal(a)...

trosku odveci,ale... fiha fiha fiha, blahozelam k vyhre u Kamily...som sa veeelmi potesila ked som vas tam obe uvidela :)))

Printfriendly