nedeľa, 30. septembra 2012

Tekvicovo-jablková štrúdľa

Začala jeseň , moje najobľúbenejšie ročné obdobie všetko je krááásne farebné, oberá sa úroda ..no proste super. Máme tekvice a tak ich pomaly spracuvame. Slaný koláč, príloha, dnes štrudla, a cez týžden polievka a ravioli.Tak dnes teda dáme štrudľu.Aj ked som použila lístkové cesto koláču to na chuti a výzore neubralo.

Budeme potrebovať:
- listkové cesto
- malú tekvicu hokaido
- dve jablká
- hnedý cukor
- škoricu
- orechy mleté

nastruhame očistenú tekvicu a jablká, podusíme mierne s hnedým cukrom prichutíme škoricou zabalíme a dáme piecť. Tá chuť je naozaj naozaj výborná. A aj našemu vyberavému Kubkovi chutilo mňam.

A ešte by som Vám chcela dať odkaz na jeden nádherný jesenný pozitívny film:



3 komentáre:

Jana (Recepty z mojej kuchyne) povedal(a)...

Fííha, Maťka ... aký perfektný nápad!... mám doma poslednú maličkú tekvičku hokkaido a neviem čo s ňou (na polievku je to málo) a tento tvoj zaujímavý recept prišiel ako na zavolanie :))

tina24 povedal(a)...

Jani, vyskúšaj , je to vážne dobréé

Adriana povedal(a)...

Aj mne sa paci tvoja strudlicka...vyzera velmi mnamkovo a zaujimva kombincia .... super napad...

Printfriendly