streda 20. júla 2011

Melónový sorbet

Kúpila som si nové Dobré jedlo a teda musím povedať, že sú v ňom skvelé receptíky.Fakt skvelé.Ale najviac ma potešil recept na melónový sorbet. Doma nám ostalo trocha melonu, a tak som sa dala na výrobu. A čo je sorbet? Sorbet je vlastne ochutená, vymiešaná a zmrazená ovocná dreň. Na rozdiel od klasickej zmzliny neobsahuje žiadne mlieko, vajcia, a smotanu - toľko citácia z Dobrého jedla.





Budeme potrebovať:
- 800 g dužiny melónu- bez jadierok 
- 200 g cukru
- 400 ml vody
- šťavu z pol citronu
- pre dospelých - 2 lyžice vodky


Postup:


- z vody a cukru uvaríme sirup, a necháme vychladnúť.Melon očistíme a nakrájame na kocky (bez jadierok) , potom do hladka  vymixujeme. pridáme citronovú šťavu a premiešame. Primiešame vychladnutý sirup, a dáme do mrazničky. Sorbet mrazíme asi 2 hodiny a ponorným mixérom potom premixujeme - aby sa odstránili ľadové kryštáliky.Takto budeme postupovať ešte dva krá. A potom necháme zatuhnúť. Ja som servírovala až na druhý deň. Je to ozajstná pochúťka. Odporúčam na horúce dni:-) No teraz ich moc nemáme , ale isto ešte dajaké prídu .


Mimochodom ,tak mi stuhol , že som si zlomila tú skvelú IKEAcku vec na robenie guličiek z ovocia :-(
Ale inak konštatujem, že som to nerobila posledný krát, vyskúšam aj iné ovocie, keďže som vo fáze "zdravo sa stravujem", a mám rada zmrzky, sorbet bez smotany a vajíčok je pre mňa ideálny.

6 komentárov:

Adriana povedal(a)...

Mnaaaaam. Ozaj prijemne osviezenie na letne dni. Ja som zatial robila iba kokosovy sorbet. Melonovy si viem dokonale predstavit ako super osviezujuci. Dobre jedlo sa mi celkom paci. Aj ja som si kupila minulomesacny, ked sme boli doma na dovolenke a je tam zopar celkom zaujimavych receptov.

Lucia povedal(a)...

Vybornee, ja mam velmi rada sorbety, najma preto ako si napisala, nie je tam smotana a tak mam pocit, ze sa predsa z toho az tak nepribera, potom:-))

tina24 povedal(a)...

Aďka:V Dobrom jedle bývajú vážne cool dobrotky, a je aj na internete.
Lucka : Ten pocit je dobrý že? Mimochodom, práve som dojedla Baklažánove zvitky plnené syrom v paradajkovej omáčke....fakt fakt pochuuuuťka.Dík za recept.

andurejka povedal(a)...

mňam, vyzerajú nekonečne osviežujúco :) až bude zase krásne slniečko svietiť, určite ho vyskúšame :)

Tatiana Roller povedal(a)...

aj ja mam rada Dobre jedlo :-) a aj dobry sorbetik... na teple dni uplne super osviezenie a teraz v lete sa asi vsetci nejako zdravsie stravujeme :-)

Dora povedal(a)...

Maťka, sorbety milujem, v Taliansku robievajú hlavne sorbetto al limone, teda citrónový a pije sa to z pohárov na šampaňské, ale tento tvoj by som si dala oveľa radšej, vyzerá super lákavo a aj druh ovocia mi viac vyhovuje! Mňam!

Printfriendly