pondelok 11. júla 2011

Marhuľový džem dva krát inak - so zázvorom , a s levanduľou

Tento rok je veľa marhúľ... teda hlavne u tých , ktorí majú  marhuľové stromy v záhrade.No a jedna moja kamarátka záhradu má , krááásnu záhradu  a aj marhuľové stromy v nej a veľa . A v sobotu mi Kvetka volala , či nechcem marhule. Keďže ja veľa pečiem ,mám aj veľkú spotrebu džemov, a tak som si povedala, že tento rok to nenechám len na svokru, ale uvarím si džem aj ja. Nuž, vzali sme bedničku+ dieťa a odfrčali oberať. Marhuľky boli kráááásne, ako maľované. A tu je výsledok. Do bežného džemu som v prvej várke pridala zázvor- je pikantnejší ale veľmi chutný.A do druhej som dala sušenú levanduľu a výsledok bol mňam.Varila som ju s džemom a ponorným mixérom rozmixovala.





8 komentárov:

andurejka povedal(a)...

tak tieto džemy vyzerajú naozaj megachutne - v najbližšej dobe sa pokúsime urobiť si ich aj my :))

Anetka povedal(a)...

waaw! SUPER NAPAD! ten zazvorovy musi byt uzasne aromaticky, mnaaam

tina24 povedal(a)...

Ani nevrav, ten zázvorový je prudk jedlýýýý. Našla som to v jednom časopise, ale tam davali aj pomaranč, a tie teraz nie sú veľmi dobrééé.

in-spired-me povedal(a)...

fiiiha Matka, vyzera to neskutocne lakavo a delikatne! mna vy vsetky slovenske kucharocky priam trapite vsakovakymi fajnotkami z letneho ovocia..tu sa ho tak lahko nedozijem, pripadne v horsej kvalite a za nehoraznu cenu. mate naozaj zlato na stromoch v zahradkach..trosiliiinku zavidim :)

Maya povedal(a)...

Ten zazvorovy musi byt skvelyyyyy!!!!

tina24 povedal(a)...

Joooj dievčatá ten zázvorový je ozaj výýýýborný.Evi... tu je toho toooľko veľa, len kým docestujú k tebe budú v stave lekváru :-)

dulce de leche povedal(a)...

paradne dzemiky,Martinka:)

tina24 povedal(a)...

Ďakujem Vám za skveelé komentááriky.:-)

Printfriendly