Budete potrebovať:
- 1 aj 2 baklažány
- 2 mozzarelly
- 1 plechovku lúpaných rajčín - ale keďže je sezóna rajčín je lepšie požiť tie ,
- cesnak
- bazalka
- parmezán
Ako na to?
- baklažán nakrájame na tenké pláty pozdĺž, a ugrilujeme na panvici, alebo na plechu v trúbe s grilom. Mozzarellu nakrájame na hrubšie pláty a urobíme taký zvitok.Položíme ho do zapekacej misy.Takto pokračujeme. Zalejeme paradajkovou omáčkou a dáme zapiecť.Pred koncom posypeme parmezánom, Je to naozaj dobrééé, a chutilo to aj môjmu chlapovi.
Paradajková omáčka: Sparené a olúpané paradajky trocha opečieme na olivovom oleji , pridáme pretlačený cesnak, pokrájanú bazalku, domáci pretlak.Urobíme omáčku, ktorou polejeme baklažán.
Môžete to jesť s toastom, ale mne to chutilo aj samé. Mňam
-
6 komentárov:
jeeej, velmi sa tesim, ze chutilo, ja si to robievam pravidelne skoro kazdy tyzden a mama si ho tiez objednava vzdy ked ma prist ku mne. Tak sa tesim, ze recept ma uspech aj u teba!
Mnam! minule som robila nieco podobne, len v rajcinovej omacke som chvilu varila skoricovy zvytok...alebo ako sa to vola po slovensky, cinnamon stick ;o))) bolo to len tak jemne skoricovo "liznute" ...
Mnam, taketo lubim!
...tak toto je perfektné :-)
Dakujem za milé komentáre :-)
Mňamky, včera som na baklažány pozerala v Tescu, ale žiadny recept ma nenapadal ... teraz už viem :)
J.
Zverejnenie komentára