streda 7. decembra 2011

Quiche s kozím syrom a špenátom

Ako som písala na FB , mám kus mladého kozieho syra. A chcela som rady , čo s ním. No zjesť s chlebíkom , tak to je posledná možnosť. V zálohe som mala pečenú cviklu s ním, ale nakoniec som sa nechala ukecať na quiche. A urobila som moooc dobre. Bola to naša maximálne rýchla večera.


Budeme potrebovať:

- lístkové cesto
- smotanu na varenie
- 2 až 3 vajcia
- nastrúhaný kozí syr
- špenátové listy
-cesnak
- bylinky na ochutenie
-nepovinné   sušené paradajky a lososové kúsky  

 Ako na to :

-koláčovú formu vystelieme cestom, v miske rozmiešame vajcia so smotanou, pridáme syr. Na panvičke na masle podusíme špenátové listy s cesnakom, primiešame k smotanovej zmesi , poukladáme aj kúsky lososa, ja by som dala aj sučené rajčiny , ale nemala som už a dáme piecť na asi 20 minút.
Vyberieme pofotíme a dáme rodinke spapať. Kedže deti ofrflú, rozdelíme sa so susedou. :-), ktorá zažije šok z toho , že jedla kozí syr.




5 komentárov:

BenJ (S varechou) povedal(a)...

perfektné :-)

dulce de leche povedal(a)...

Matka,ten musel byt super!!!a pozeram,ze mame rovnaku tortovu lopatku:))

tina24 povedal(a)...

No ved od teba mám radu, kde ju kúpiť, ale ja som len povedala čo chcem a kde to kúpiť a kupila mi to mamina :-) , a nevedela že presne takú istu más aj ty :-)Snád ti to nevadí

Jana (Recepty z mojej kuchyne) povedal(a)...

slané koláče mám veľmi rada ... škoda, že kozí syr je v mojej kuchyni vzácnosť ... musím to napraviť :) ... Martinka, krásne a pokojné Vianoce želám ... Jana :)

dulce de leche povedal(a)...

Matka,urcite mi to nevadi:)je to krasna lopatka..ja som praveze myslela,ze uz ich ani nemaju,lebo ju u mna na blogu zhanala aj jedna pani z Ciech..ale minule som ich tam videla zas:)

Printfriendly