streda 16. novembra 2011

Medové muffiny

inšpirácia: Nový čas pre ženy /november 2011

Ci chceme , či nie , vianočná atmosféra sa začína na nás valí zo všetkých obchodov ,vyskakuje z časopisov kde nám ponúkajú darčeky od výmyslu sveta. Ja si kupujem časopisy o varení, veľa časopisov, ani nestíham toľko variť. V pondelok som si kúpila v potravinách nejaký že Nový čas pre ženy : Vianočné varenie a pečenie.  Našla som tam zopár zaujímavých receptov, a tu je prvý, o ktorý sa s vami delím. Máme radi muffiny, rôznej chuti a farby.A ja ich rada robím, jednak ich milujem a po druhé sú urobené absolútne rýchlo.
K Vianociam patrí neodmysliteľne med...všetko okolo medu, a tak tieto muffiny boli to prvé čo som urobila. Celým bytom sa niesla úžasná vôňa medu a muffiny boli jemné ako páperie. Prvá várka sa zjedla asi za 10 minút, takže som urobila ešte jednu. Recept vyjde na jeden 12 kusový muffinový plech.Dodržala som postup presne , len masla som dala trošku viac , asi o 10 g.

 Budeme potrebovať :
- 60 g masla
- 5 PL medu
- 250 g bieleho jogurtu, alebo smotany
- 1 vajce
- postrúhaná kôra z jedného citrona
- 60 ml citronovej šťavy
- 140 g hladkej múky
- 170 g celozrnnej múky ( ja som dala špaldovú)
- 2 čl sody bicarbony
- 3 PL rumu


-rúru zohrejeme na 170°C . Maslo roztopíme spolu s piatimi lyžicami medu. V druhej miske zmiešame jogurt , vajce, citrónovú kôru, a šťavu.premiešame a pridáme medové maslo. Primiešame obe múky , sodu bicarbonu , a rum. Cestom naplníme košíčky v muffinovej forme a dáme piecť. Ja som dala na vrch ešte orieškový krokant a plátky mandlí, ten krokant tam urobil skvelú kôrku.
Upečte si muffiny, uvarte vínko, zapáľte sviečky a užívajte si atmosféru jesene a blížiacej sa zimy.


5 komentárov:

Archaa povedal(a)...

Martinka, krásne mufinky!!! A este medové!!! Mnaaaam. Ja sa prave chystám na toho vásho kohúta na víne podla tebou uverejneného receptu. Uz sa tesím ;)

Dora povedal(a)...

Mati, no ja ked som robila medovy kolacik z blogu Halusky in Ireland, tak to bola jedna basen, ta vona medu, co sa pri peceni vsade rozprestiera je proste uzasna. Ale ked som citala tvoje ingrediencie, kde je este citron, rum, jogurt...tak to museli byt vonave, chutne a jemne oblaciky rozplyvajuce sa na jazyku tie tvoje muffinky. Tie by som teda urcite chcela ochutnat!

Adriana povedal(a)...

Pacia sa mi tvoje muffinky. Viem si predstavit tu nadhernu vonu pri ich peceni. A paci sa mi aj ta tvoja posledna vet: " Upečte si muffiny, uvarte vínko, zapáľte sviečky a užívajte si atmosféru jesene a blížiacej sa zimy." Zeby som ta pocuvla? :)

tina24 povedal(a)...

Baby vdaka, včera bola taká hmla , že si to pýtalo niečo milé, a to varené víno je k tomu ako stvorené. A zabudla som ešte pripísať, že pritúlte sa k niekomu veľmi milému. :-)

andurejka povedal(a)...

jeeej, veru museli vyvoniavať :))

Printfriendly