pondelok, 13. mája 2013

Muffiny s rebarborou, škoricou a maslovou mrveničkou

Vždy sa teším , keď začne rebarborová sezóna. U nás je to stále ešte nedocenená plodina, aj keď naše babičky ju hojne využívali.Moja mamina ju tiež nepoužívala, ale stará prababička nám robievala skvelé koláče. Ja som sa k nej vrátila asi pred piatimi rokmi, a v našej rodine si našla svoje miesto.Najradšej máme koláč s rebarborou, jahodami, mrveničkou a poliaty karamelovou omáčkou. Ale včera som robila veľmi chutné muffiny a rada by som sa podelila o recept.



Budeme potrebovať  :
2 hrnčeky celozrnnej, alebo špaldovej múky
3/4 hrnčeka hnedého cukru
2 ČL prášku do pečiva
1 ČL mletej škorice
1/2 ČL sódy bicarbony
120  g rozpusteného masla
1 kyslú smotanu( 250 ml)
2 vajcia
2 hrnčeky očistenej nakrájanej rebarbory

na posýpku:
3 lyžice práškového cukru
maslo
polohrubá múka

V miske zmiešajte všetky sypké inngrediencie.V druhej miske zmiešajte smotanu, rozpustené maslo, a vajíčka do hladkého krému.
Ľahko vmiešajte smotanový krém do sypkej zmesi, tak aby sa všetko spojilo. Naplňte muffinovú formu a vrch dajte hojne rebarboru.Povrch posypte mrveničkou a dajte piecť cca 18 minút na 180 °C




 


Printfriendly