utorok 24. septembra 2013

Tekvicové škoricové rolky s polevou z krémového syra

Všetci čo ochutnali Cinnamon Rolls - po našom škoricové rolky tvrdia, že sa dá na nich vybudovať závislosť. Tak som ich samozrejme nerobila...veď kto che byť závislý? Ale stále mi vrtali v hlave. Lenže..všetci ich robia rovnaké, tak som hľadala niečo iné. A našla som. Na jednej internetovej stránke. (hahahaha) A keďže som deň predtým robila tekvicové pyré, tak som si povedala, že toto je TO iné. Samozrejme trocha som upravila pomer cukru, múku som použila na polovicu so špaldovou, a prispôsobila surovinám dostupným v našom byte. Po dlhej dobe som pracovala s kysnutým cestom, ale musím povedať že v pohode. A viete čo? Áno je to tak , je to koláč na ktorom by ste sa mohli stať závislými.






Budeme potrebovať: 
1 šálka = cca 240 ml

1/4  šákly horúcej vody
1 čl cukru
1  kocka droždia
1/3 šálky horúceho mlieka
urobiť kvások

na cesto
1 veľké vajce
3/4 šálky tekvicového pyré
1 PL mäkkého masla
3 1/4  šálky múky - tu som skombinovala  pol špaldovej a pol hladkej
1 šálka hnedého cukru - boli písané že dve ale zdalo sa mi to veľmi veľa , podla mňa je aj toto dosť
  štipka soli
3/4 čl škorice
1/4 čl mletého zázvoru

- všetky suroviny preniešať, prilejte kvások a vypracujte hladké cesto. Buď robotom, alebo ručne, ja som robila ručne a v pohode.

cesto je také mierne oranžové. Rozvaľkajte.

 Pripravte si náplň.


1/ 2 šálky hnedého cukru ( bol písaný aj biely, ale opäť sa mi to zdalo veľa, tak som nedala)
2 čl škorice
1/2 čl zázvoru
roztopené maslo odoka :-)

 všetko premiešať,  zmes natrieť na cesto, pokrájať na pásiky a ukladať do misy, alebo pekáču, na druhýkrát už dám väčšiu formu. Poukladáme na vrch plátky masla a dáme piecť tak asi na 20-25 minút.






Kým sa pečie , pustite sa do polevy, ja som použila mascarpone syr, práškový cukor a maslo. vymiešala som a poliala po upečení.
 Koláčik je výborný, je sýty, a určite by som ešte ubrala cukru, na môj vkus je veľmi sladký.  Ale bude patriť kukoláčom ku ktorým sa určite vrátim.


1 komentár:

marysity povedal(a)...

Matkaaaa,takto provokovat nas zavislakov.. ach.. ja som robila minuly tyzden skoricove rolky zo septembroveho apetitu a cely pekac sme s muzom "zozrali" za necele 2 dni!!! :D takze taketo provokacie.. aaaaa! :D

Printfriendly