Mňaaaam
streda 22. júna 2011
Key lime pie - od Anetky a Mauky
Mňaaaam
Šalát z grilovanej cukety s kaparami a šušenými rajčinami
Máte radi cuketu?Ja ano, ešte takú mladú a jemnú, opečenú, do šalátu surovú., alebo len tak.V posledných dvoch číslach APETIT sa pár receptov s cuketkou našlo, a tak som sa do nich pustila.Je úúúplne jasné, že som si to jedla sama....ale vôbec mi to nevadilo.
Mimochodom, naše deti by boli schopné žiť zo špagiet- podotýkam len kečup a syr, chleba- malá so šunkou , v krajnom prípade možno aj rezeň :-)
Takže tento šalát som našla v novom APETITe a bolo jasné , že si ho urobím na večeru. V originál rcepte boli aj sardelky, ale keďže som ich nemala, dala som sušené rajčinky- to teda je náhrada čo? Dodali mu fajn chuť a sardelky mi nechýbali.
Inšpirácia : APETIT Júl/2011
Budeme potrebovať :
-1 až 2 malé cukety ... pokrájané z boku na plátky (strúhadlo na uhorky)
- 3 strúčiky cesnaku na plátky
- olivový olej
- 2 lyžice kapar
- pokrájané sušené rajčinky (nemusia byť )
- soľ, koreniny podľa chuti
- grilovacia panvica
- na oleji osmažíme cesnak, pridáme cuketu a grilujeme, pridáme kapary a grilujeme dalej.Ochutíme, preložíme na tanier posypeme rajčinkami a spapáme.
Ako prílohu odporúčam hrianku, ale kľudne aj bez ....
Dobrú chuť!
Mimochodom, naše deti by boli schopné žiť zo špagiet- podotýkam len kečup a syr, chleba- malá so šunkou , v krajnom prípade možno aj rezeň :-)
Takže tento šalát som našla v novom APETITe a bolo jasné , že si ho urobím na večeru. V originál rcepte boli aj sardelky, ale keďže som ich nemala, dala som sušené rajčinky- to teda je náhrada čo? Dodali mu fajn chuť a sardelky mi nechýbali.
Inšpirácia : APETIT Júl/2011
Budeme potrebovať :
-1 až 2 malé cukety ... pokrájané z boku na plátky (strúhadlo na uhorky)
- 3 strúčiky cesnaku na plátky
- olivový olej
- 2 lyžice kapar
- pokrájané sušené rajčinky (nemusia byť )
- soľ, koreniny podľa chuti
- grilovacia panvica
- na oleji osmažíme cesnak, pridáme cuketu a grilujeme, pridáme kapary a grilujeme dalej.Ochutíme, preložíme na tanier posypeme rajčinkami a spapáme.
Ako prílohu odporúčam hrianku, ale kľudne aj bez ....
Dobrú chuť!
piatok 17. júna 2011
Quiche II.
Strašne mi zachutili slané koláče tzv. Quiche , a tak som sa rozhodla pre ďalší. V najnovšom čísle Dobré jedlo je podrobný postup na výrobu tohoto skvelého slaného koláča. Ja však zatiaľ používam moje obľúbené lístkové cesto. Inšpirovala som sa teda brokolicovým Quichom, a urobila som ho na večeru. Výhodou týchto koláčov je že sú rýchlo hotové a véééľmi chutné.
Inšpirácia Dobré jedlo jún 2011
Budeme potrebovať:
- koláčovú formu priemer 28 cm
- lístkové cesto
- kyslú a sladkú smotanu (sladkej som mala len trocha)
- 2-3 vajcia, strúhaný syr, brokolicu, mali by byť cherry rajčinky ale ja som mala sušené
- soľ, korenie
- plus som použila ešte trocha enciánu
- formu vystelieme cestom, v miske vymiešame smotany, vajcia a nastrúhaný syr. Pridáme na ružičky podelenú brokolicu, a rajčiny.Vylejeme na koláč a dáme piecť.Ja som ešte dala navrch enciánové trojuholníčky.
Tradaaa a za 20 minút máme skvelú večeru.
Inšpirácia Dobré jedlo jún 2011
Budeme potrebovať:
- koláčovú formu priemer 28 cm
- lístkové cesto
- kyslú a sladkú smotanu (sladkej som mala len trocha)
- 2-3 vajcia, strúhaný syr, brokolicu, mali by byť cherry rajčinky ale ja som mala sušené
- soľ, korenie
- plus som použila ešte trocha enciánu
- formu vystelieme cestom, v miske vymiešame smotany, vajcia a nastrúhaný syr. Pridáme na ružičky podelenú brokolicu, a rajčiny.Vylejeme na koláč a dáme piecť.Ja som ešte dala navrch enciánové trojuholníčky.
Tradaaa a za 20 minút máme skvelú večeru.
sobota 11. júna 2011
Jahodový džem
Toto nie je recept , len sa chcem pochváliť, že som varila jahodový džem.Je úžasne mňam a hustý a dobrý.
nedeľa 5. júna 2011
Čerešňový koláč
Tento koláčik bol pôvodne s rebarborou, ale ja som použila čerešne , a bolo to chutnééé.
Budeme potrebovať :
cesto :
- 200 g múky
- 100 g pr.cukru
- 100 g masla
- 1 vajce
na plnku :
- čerešne
- 75 g pr.cukru
- 2 vajcia
- 150 g kyslej smotany
- 1 lyžica škrobovej múčky
- 100 g cukru
Múku preosejeme do misky, pridáme cukor , maslo a vajce a vypracujeme cesto ktoré dáme do chladu.
Dva žltky vymiešame s kyslou smotanou, cukrom a škrobovou múčkou, zmiešame s ovocím a vylejeme do formy, do ktorej sme samozrejme dali cesto ja som použila koláčovú s priemerom 26 cm.
Pečieme 25 minút pri teplote 175 °C.Medzitým vyšľahajte z bielkov tuhý sneh do ktorého na záver zašľaháme trocha chkru. Sladký sneh po lyžiciach poukladáme na koláč a dáme ešte na pár minút do trúby, Ja som posypala ešte lupienkami mandlí. po vychladnutí papáme
Budeme potrebovať :
cesto :
- 200 g múky
- 100 g pr.cukru
- 100 g masla
- 1 vajce
na plnku :
- čerešne
- 75 g pr.cukru
- 2 vajcia
- 150 g kyslej smotany
- 1 lyžica škrobovej múčky
- 100 g cukru
Múku preosejeme do misky, pridáme cukor , maslo a vajce a vypracujeme cesto ktoré dáme do chladu.
Dva žltky vymiešame s kyslou smotanou, cukrom a škrobovou múčkou, zmiešame s ovocím a vylejeme do formy, do ktorej sme samozrejme dali cesto ja som použila koláčovú s priemerom 26 cm.
Pečieme 25 minút pri teplote 175 °C.Medzitým vyšľahajte z bielkov tuhý sneh do ktorého na záver zašľaháme trocha chkru. Sladký sneh po lyžiciach poukladáme na koláč a dáme ešte na pár minút do trúby, Ja som posypala ešte lupienkami mandlí. po vychladnutí papáme
Čerešňové mámenie- čerešňový clafoutis
Včera bol Kubko u babky a priniesol plnú tašku nááádherných čerešní je jasné , že sme drvivú väčšinu zjedli, ale aj tak nám ešte ostalo na koláčiky. V novom Dobrom jedle bol recept na cerešňový clafoutis, a tak som si povedala, že to vyskúšam. Ešte na vianoce som dostala od maminy skvelé zapekacie malé misky,a nastal ich čas.
inšpirácia Dobré jedlo jún 2011
Cerešňový clafoutis
- 500 g čerešní ( vykôstkované )
- 3 vajcia
- 3 PL hladkej múky
- 3 PL práškového cukru
- 120 ml sladkej smotany
- maslo na vymazanie formy
Formy(alebo väčšiu formu ) vymastíme. V miske vymiešame vajcia, preosiatu múku, cukor a smotanu. Rúru vyhrejeme na 180°C.Umyté a odkvapkané čerešne vložíme do foriem a zalejeme vaječnou zmesou.Vložíme do rúry a pečieme asi 25 minút.Ešte teplý koláč posypeme práškovým cukrom.
Je to naozaj skvelá pochúťka :-)
inšpirácia Dobré jedlo jún 2011
Cerešňový clafoutis
- 500 g čerešní ( vykôstkované )
- 3 vajcia
- 3 PL hladkej múky
- 3 PL práškového cukru
- 120 ml sladkej smotany
- maslo na vymazanie formy
Formy(alebo väčšiu formu ) vymastíme. V miske vymiešame vajcia, preosiatu múku, cukor a smotanu. Rúru vyhrejeme na 180°C.Umyté a odkvapkané čerešne vložíme do foriem a zalejeme vaječnou zmesou.Vložíme do rúry a pečieme asi 25 minút.Ešte teplý koláč posypeme práškovým cukrom.
Je to naozaj skvelá pochúťka :-)
Prihlásiť na odber:
Príspevky (Atom)